Despre Cookies

Folosim cookies pentru funcționalitatea site-ului și pentru a-ți oferi o experiență personalizată pe metropolabrasov.ro. Prin continuarea navigării, ne oferi acordul tău.

Festivalul Gloria Domini – Brașovul Pascal

Agenția Metropolitană Brașov și Centrul Român de Muzică, în parteneriat cu Primăria Brașov, organizează în perioada 2-14 aprilie 2017 prima ediție a Festivalului „Gloria Domini” – Brașovul Pascal.

Acest eveniment se fundamentează pe elementele de multiculturalitate a Brașovului. Timp de aproape 800 de ani, Brașovul s-a dezvoltat ca puternic centru economic, social și cultural. Din această perspectivă, reprezentanți de seamă ai tuturor religiilor istorice au promovat principiile creștinismului, toate acestea demonstrând caracterul puternic multi-confesional al Brașovului.

Agenda festivalului cuprinde toate elementele domeniilor culturale: teatru, concerte simfonice, concerte de cor, activități culturale desfășurate în comunități vulnerabile – grădinițe, școli, cămine de bătrâni etc. – menite să valorifice importanța culturală a sărbătorilor Pascale și promovarea elementelor de specificitate ale fiecărei comunități în parte. Printre invitații de renume ai acestui festival pascal se numără Corul Madrigal, pianistul Daniel Goiți, harpistul de renume internațional Ivan Roncea, Grupul ”ANATOLI”, Ursula Philippi, preotul Cristian Pomohaci, precum și Trupa ”Drumul Crucii”, care a refăcut martiriul Mântuitorului, de la judecată până la răstignire, în premieră în orașul de la poalele Tâmpei în anul 2013.

 

Programul festivalului include piese de mare virtuozitate printer care amintim: J. Haydn – ”Ultimele 7 cuvinte ale Mântuitorului pe cruce” – concert susținut de Cvartetul Gaudeamus  cu participarea actorului Marius Bodochi, Requiem-urilelui G. Verdi și J. Bhrams, concertul ”Gloria Domini” care include soliști cu o mare reputație internațională și – nu în ultimul rând – concertul de gala al Corului Madrigal, precum și multe alte evenimente, unde publicul participă la tradițiile prezentate de către Junii Brașovului. Pe lângă toate acestea, programul include expoziții de artă iconografică, lansări de carte, proiecții cinematografice și ateliere de creație, târguri și expoziții cu specific pascal.

Programul integral poate fi consultat aici: program Gloria Domini - Brasovul Pascal