Despre Cookies

Folosim cookies pentru funcționalitatea site-ului și pentru a-ți oferi o experiență personalizată pe metropolabrasov.ro. Prin continuarea navigării, ne oferi acordul tău.

Zilele Ariei Protejate Muntele Tâmpa

Agenţia Metropolitană Braşov, custode al ariei naturale protejate Muntele Tâmpa, organizează în perioada 11-15 septembrie 2017, evenimentul ”Zilele Ariei Protejate Muntele Tâmpa”. Evenimentul, aflat la a patra ediție, este dedicat promovării și valorificării biodiversității sitului Natura 2000 Muntele Tâmpa și reunește o serie de activități menite să conștientizeze localnicii și turiștii asupra importanței protejării și conservării ecosistemului de pe Muntele Tâmpa.

Astfel, Agenția Metropolitană Brașov vă invită să participați la următoarele activități din programul evenimentului:
Luni, 11 septembrie - Expoziție despre aria naturală protejată Muntele Tâmpa
Interval orar 11:00 -17:00, pe aleea de Sub Tâmpa, în zona Apeductului Christian Kertsch
Miercuri, 13 septembrie - Patrulare ”Junior Ranger”
Plecare la ora 16:00 de la fântâna din Piața Sfatului
Participanți: copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, însoțiți de părinți
Număr limitat la 20 de copii, înscriere prealabilă prin email: diana.simileanu@metropolabrasov.ro
Joi, 14 septembrie – Excursie tematică pe Muntele Tâmpa
Plecare la ora 15:00 de la telecabina de sub Tâmpa
Participanți: public larg
Vineri, 15 septembrie - Ecologizare pe Muntele Tâmpa și Dealul Melcilor
Plecare la ora 09:00, de la telecabina de sub Tâmpa
Participanți: public larg

Ecologizarea din 15 septembrie este organizată împreună cu organizațiile partenere din cadrul campaniei “Prietenii Muntelui Tâmpa”. Lansată în anul 2015 de către Agenţia Metropolitană Braşov, această campanie și-a propus implicarea atât a organizațiilor (companii, instituţii de învăţământ, organizaţii nonguvernamentale, instituţii publice), cât și a publicului larg (locuitori, elevi, studenți).

O altă acțiune din cadrul evenimentului este excursia tematică pe Muntele Tâmpa dedicată unui grup de copii de la centrul de plasament din Tărlungeni. Această activitate este organizată în cadrul unui parteneriat între Agenția Metropolitană Brașov și Asociaţia Lindenfeld, prin programul educațional Ajungem MARI. Acest program își propune să susțină pe termen lung copiii și tinerii instituționalizați și să le ofere șansa de a deveni adulți responsabili și de a-i integra în societate, prin participarea activă a acestora în viața comunității.