Despre Cookies

Folosim cookies pentru funcționalitatea site-ului și pentru a-ți oferi o experiență personalizată pe metropolabrasov.ro. Prin continuarea navigării, ne oferi acordul tău.

Plantăm idei pentru o viață sănătoasă

Agenția Metropolitană Brașov a implementat în perioada aprilie-iulie 2018 proiectul „Plantăm idei pentru o viață sănătoasă” finanțat de către Fundația pentru Parteneriat și MOL România și în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Mircea Cristea”.
Scopul proiectului a fost creșterea calității vieții elevilor Colegiului Tehnic „Mircea Cristea” prin reabilitarea unui spatiu de 300 mp din fața corpului A, implementarea conceptului de agricultură/horticultură urbană și dezvoltarea unor deprinderi de alimentație sănătoasă (bogată fructe și legume) .
Activitățile proiectului, la care au participat peste 100 de elevi, profesori și voluntari din cadrul asociației Amicii Salvamont, au constat în plantarea a 23 pomi, 38 arbuști fructiferi și legume: salată, ceapă, ridichi, 2 ateliere interactive pe teme de agricultură/horticultură urbană și alimentație sănătoasă, dezbatere pro și contra fast food și 2 excursii organizate în aria protejată Muntele Tâmpa pe parcursul cărora elevii au primit informații despre biodiversitatea ariei protejate, despre beneficiile spațiilor verzi urbane, mișcării în aer liber și au identificat pe traseu diferite specii de arbori.