Despre Cookies

Folosim cookies pentru funcționalitatea site-ului și pentru a-ți oferi o experiență personalizată pe metropolabrasov.ro. Prin continuarea navigării, ne oferi acordul tău.

Breslele braşovene între tradiţie şi modernitate

Breslele braşovene între tradiţie şi modernitate

Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov a implementat proiectul cultural „Breslele brașovene între tradiţie şi modernitate”, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, prin Contractul nr.169/16.03.2012, aria Patrimoniu Imaterial. Proiectul s-a desfășurat în parteneriat cu Asociația Creatorilor de Artă Tradițională și Contemporană Brașov.

Bugetul total al proiectului a fost de 69132 lei, din care 9721 de lei (16%) sunt contribuție proprie.

Obiectivul general al proiectului a fost creșterea vizibilității meșteșugurilor populare autentice prin crearea unor produse de promovare culturală autentice și reprezentative pentru creația culturală românească și a fost îndeplinit prin desfășurarea următoarelor activitățile principale:

  • tabăra de creație de la Bastionul Țesătorilor, pentru copii, în perioada  10-21 iulie, structurată pe șase ateliere: pictură pe lemn, pictură pe sticlă, ceramică, broderie și creație păpuși, încondeierea ouălor, împletituri vegetale, pănușă și sfoară
  • expoziție demonstrativă, în 19 august, cu prezentarea celor mai reușite creații ale elevilor participanți la tabără
  • crearea  web-site-ului www.mestesuguritarabarsei.ro, pentru promovarea proiectului și a partenerilor
  • realizarea și difuzarea materialelor de promovare tipărite: 1000 de  pliante, 100 de broșuri, 30 de afișe.

Beneficiari direcți: 60 de elevi, participanți la atelierele taberei de creație.

Grupurile țintă– localnici și turiștiau avut posibilitatea să intre în legătură directă cu istoria cetății, să cunoască spiritul și viața tradițională care a fundamentat omul contemporan,  să cunoască o formă de artă reprezentată exclusiv  din elemente naturale și autentice. Aceștia au beneficiat de materialele de informare tipărite, ce au fost difuzate în timpul desfășurării taberei și a expoziției demonstrative.

Rezultatul cel mai important al proiectului este succesul taberei de creație. Elevii participanți și-au transformat interesul pentru creațiile populare în pasiune și vor continua colaborarea cu creatorii populari, iar publicul spectator și-a manifestat dorința de a participa la astfel de eveniment, inclusiv prin mesaje transmise prin formularul de pe pagina de contact a site-ului www.mestesuguritarabarsei.ro