xxx pron

Despre Cookies

cute chick with tiny tits has her pussy eaten out. tube

Folosim cookies pentru funcționalitatea site-ului și pentru a-ți oferi o experiență personalizată pe metropolabrasov.ro. Prin continuarea navigării, ne oferi acordul tău.
kowalskypage wap beautiful horny brunette babe.

Cetatea Braşovia – Legenda Braşovului ediţia a III-a

Cetatea Braşovia – Legenda Braşovului ediţia a III-a

Agenţia Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Braşov a implementat proiectul cultural „Cetatea Braşovia – Legenda Braşovului ediţia a III-a”. Acest proiect face parte dintr-un demers mai amplu de punere în valoare a acestui monument istoric legat de începuturile comunităţii braşovene, demers desfăşurat pe parcursul a trei proiecte culturale finanţate de Administraţia Fondului Cultural Naţional, începând cu anul 2012.

Valoarea totală a proiectului este de 39.532 lei, din care 6.090 de lei (15%) sunt co-finanţare proprie a AMB, iar termenul de implementare a proiectului a fost 15 noiembrie 2013.

Rezultate:

Prin prezentul proiect cultural a fost realizată o machetă-reconstituire a Cetăţii Braşovia. Macheta este realizată la scara 1:100 şi prezintă construcţia în integralitatea ei, inclusiv cu construcţiile interioare ale căror ruine nu sunt vizibile. Fortificaţiile prezentate în miniatură permit evidenţierea funcţionalităţii cetăţii, ca cetate de refugiu; reconstituirea permite, de asemenea, evidenţierea stadiul de dezvoltare a comunităţii braşovene, în sec. XIII-XV, similar cu cel al altor regiuni ale Europei. Cetatea Braşovia este comparabilă, ca funcţionalitate, cu Cetatea Râşnov sau Cetatea Rupea; sunt reprezentate încăperile adosate zidurilor de curtină şi a celorlalte construcţii interioare, care au avut rol de apărare (tunuri, bastioane), de locuinţe sau magazii pentru provizii. Amplasarea cetăţii, flancată de prăpastie, i-a conferit o mare importanţă strategică şi militară; trebuie menţionat faptul că nu a fost cucerită niciodată de invadatori.

Cetatea Braşovia a făcut posibilă continuitatea locuirii în jurul Tâmpei, în perioada invaziilor tătare şi turce şi a permis comunităţii braşovene să se dezvolte aşa încât, în sec. XV, s-au realizat fortificaţiile de la baza Muntelui Tâmpa, construindu-se Cetatea Braşovului (sau Corona/Kronstadt).

Macheta este amplasată în incinta telecabinei de sub Tâmpa, ce aparţine partenerului în proiect, SC ANA TELEFERIC SA. S-a ales această locaţie deoarece oferă vizibilitate maximă pentru turişti, dar şi pentru localnici. Macheta este înconjurată de un perete de protecţie transparent, care permite vizualizarea şi, în acelaşi timp, nu permite deteriorarea ei. De asemenea, s-au realizat număr de 200 de hărţi ale Cetăţii Braşovia, care vor fi distribuite turiştilor.