xxx pron

Despre Cookies

cute chick with tiny tits has her pussy eaten out. tube

Folosim cookies pentru funcționalitatea site-ului și pentru a-ți oferi o experiență personalizată pe metropolabrasov.ro. Prin continuarea navigării, ne oferi acordul tău.
kowalskypage wap beautiful horny brunette babe.

Civilizația mesei în Brașov.Tradiții și bucate alese din Șcheii și Brașovechi

Finanțare: Administrația Fondului Cultural Național (AFCN)

Perioada de implementare: 1.07.2020 – 15.11.2020

Totalul proiectului: 86.700 lei

Finanțare nerambursabilă AFCN: 69.000 lei

Contribuția AMB: 11.200 lei (12,92%)

Contribuția Muzeului de Etnografie Brașov: 6.500 lei (7,5%)

Parteneriat:

 • Muzeul de Etnografie Brașov
 • Societatea Junilor Brașovechi, Tradiții Brasovechene
 • Asociația “Mă implic!”

Obiectivele proiectului:

 • Recuperarea si valorificare unei parti insemnate a patrimoniului imaterial al vechii comunitati brasovene
 • Conservarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural istoric prin utilizarea unor brosuri tiparite si realizarea unui videoclip si a unor materiale pedagogice
 • Promovarea culturii tradiționale și a tradițiilor și obiceiurilor la masa prin intermediul unor evenimente

Grup țintă:

 • 1000 de persoane care vor primi broșurile tiparite
 • 60 persoane care vor participa la evenimentul de lansare a brosurii Civilizația mesei. Tradiții și bucate din Schei si Brasov
 • 36 persoane care vor participa la cina festiva “ Bucate si preparate alese din Scheii Brasovului”;
 • 40 de persoane care vor participa la prezentarea sarbatorii “Martea cu placinte” si la degustarea de placinte din Scheii Brasovului;
 • 44 de persoane care vor la realizarea tabloului uman viu: Nunta in Schei.
 • 20 de persoane la Atelier de pedagogie muzeala intitulat “Alimentatia in Evul Mediu, in Brasov”
 • 30 persoane la Atelierul de educatia gustului “Comorile Orientului: Mirodeniile.

Rezultate:

 • Un rezultat (produs cultural) al acestor workshopuri și demostrații va fi realizarea unei culegeri de preparate specifice Șcheilor Brașovului și Brașovechiului la anumite sărbători și în anumite momente ale anului.
 • Pe de altă parte, se vor organiza patru evenimente culturale dedicate bucătăriei tradiționale românești și două ateliere interactive, unul de pedagogie muzeală și altul pentru educația gustului.

 

.........................................................................................................................................

Prin implementarea proiectului au fost organizate patru evenimente culturale dedicate bucătăriei tradiționale românești și două ateliere interactive, unul de pedagogie muzeală și altul pentru educația gustului. Un rezultat (produs cultural) al acestor workshopuri și demostrații a fost realizarea unei culegeri de preparate specifice Șcheilor Brașovului și Brașovechiului la anumite sărbători și în anumite momente ale anului.

“Primul eveniment intitulat <<Basmul și povestea ca izvoare istorice. Bucate și preparate din basmele românesti>>  a fost o introducere  a  publicului în atmosfera bucătăriei de  odinioară așa cum apare aceasta din basme românești, fiind organizată o prezentare și o seară de degustare a bucatelor prezentate în poveștile românești.

  

Al doilea eveniment, dedicat tradiției culinare din Brașov și  intitulat: “Bucate și preparate alese din Scheii Brașovului” a fost un atelier cu videoproiecție despre preparatele culinare pe care le faceau românii din cartierul brașovean la anumite sărbatori și evenimente, urmat de o  o degustare de preparate specifice”, a explicat directorul muzeului de Etnografie Brașov, Alexandru Stănescu.

Un alt eveniment a fost dedicat dulciurilor, mai ales plăcintelor care încă din secolul al XIX-lea au o sărbătoare specifică numită “Marțea cu placinte”, care are loc în a treia zi de Paști.

  

Nunta în Șchei a fost un alt moment ales de organizatori pentru a recrea un tablou tradițional gastronomic. Pe mese au fost așezate  bucate și bauturi servite în vase tradiționale, exact cum este și în descrierea nunții în Schei la 1830 pe care a făcut-o  primul etnograf roman Gh. Pitiș.

 

Prin implementarea proiectului, au mai fost organizate și două ateliere, unul de pedagogie muzeală intitulat “Alimentația în Evul Mediu, în Brașov” însoțit de o video proiecție,  iar altul pentru educația gustului cu tema “Comorile Orientului: Mirodeniile” în care participanții au avut parte de experimente interactive (ex. degustare de compot medieval din patru soiuri de mere cu 7 condimente, sau căpșuni cu piper etc.).

Consultantul istoric al proiectului, Alexandru Stănescu a menționat că broșura intitulată „Traditii, obiceiuri si bucate alese din Scheii Brasovului si Brasovechi”, inserează pe lângă rețete și informații cu poze despre obiceiurile și ritualurile care însoțesc mâncarea în timpul anumitor sărbători și momente din an. Broșura a fost tiparită într-un tiraj de 1000 de exemplare și va fi oferită, în perioada următoare, cu titlu gratuit bibliotecilor publice, școlilor, publicului brașovean și turiștilor, dar și participanților la activitățile din cadrul proiectului.