Interferențe culturale româno-poloneze
Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov a implementat, în perioada august-noiembrie 2012, proiectul cultural „Interferențe culturale româno-poloneze”, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, cu 59.436 lei, valoarea totală a proiectului fiind de 72.812 lei. Proiectul s-a realizat în parteneriat cu Asociația Creatorilor de Artă Tradițională și Contemporană Brașov.
Scopul proiectului a fost crearea unui dialog intercultural între România și Polonia, plecând de la o componentă importantă a patrimoniului cultural imaterial al fiecărei țări - arta tradițională. Pentru atingerea acestui scop, șapte creatori români de artă tradițională și-au prezentat meșteșugurile în fața publicului polonez din orașul Torun.
Activitatea s-a realizat în perioada 13-16 septembrie 2012, în cadrul Muzeului de Etnografie din Torun, artiștii populari interacționând cu localnicii și turiștii prin intermediul unor ateliere de creație populară. Ateliere de creație populară românească s-au bucurat de un mare interes din partea publicului, peste 200 de persoane au participat activ în cele trei zile dedicate artei tradiționale românești. Pe parcursul celor trei zile de expoziție și ateliere, Agenția Metropolitană Brașov a promovat diversitatea patrimoniului cultural și istoric din Țara Bârsei. Au fost elaborate și editate materiale de promovare în limba poloneză și limba română: 1050 de pliante și 20 de afișe
Diseminarea proiectului către publicul brașovean s-a realizat și prin organizarea unei expoziții retrospective cu obiectele realizate de creatorii populari în cadrul atelierelor interactive din Torun. Evenimentul s-a desfășurat în parteneriat cu Librăria St. O. Iosif, în perioada 10-11 noiembrie 2012.