Despre Cookies

Folosim cookies pentru funcționalitatea site-ului și pentru a-ți oferi o experiență personalizată pe metropolabrasov.ro. Prin continuarea navigării, ne oferi acordul tău.

LIVINGRIVER – Caring and protecting the life and culture around rivers and streams

Finanțare: ERASMUS + (Cooperare pentru inovare și schimb de bune practici; Parteneriate strategice pentru învățământul școlar)

Perioada de implementare: 1 septembrie 2018 – 31 august 2021

Bugetul proiectului : 434 701 euro

Leader proiect : Associação Portuguesa de Educação Ambiental (ASPEA) – Portugalia

Parteneri:

 • Agenția Metropolitană Brașov - România
 • Universidade De Coimbra – Portugalia
 • Universidade Nova de Lisboa - Portugalia
 • IES Ribeira do Louro – Spania
 • Asociatia para a Defensa Ecoloxica de Galiza – Spania
 • Universitatea Balikesi - Turcia

Scopul proiectului – creșterea gradului de conștientizare, îmbunătățirea abilităților și competențelor și încurajarea inițiativelor pentru protejarea ecosistemelor acvatice ale râurilor și pâraielor prin dezvoltarea și diseminarea de resurse și instrumente, care recurg la cercetarea științifică, spre o acțiune globală bine informată.

Obiective specifice

 • Îmbunătățirea “eco-literaturii” prin cercetarea și diseminarea cunoștințelor privind ecosistemele acvatice și promovarea unor obiceiuri pozitive și responsabile
 • Promovarea voluntariatului în domeniul mediului – cercetare și inovare, prin implicarea elevilor, cadrelor didactice și personalului din școli
 • Implicării cetățenilor în protejarea ecosistemelor acvatice prin informare și conștientizare

Rezultate bazate pe TIC

Prin intermediul acestui proiect se va realiza o educație inovatoare și deschisă bazată pe metodele de predare și învățare digitală, dezvoltarea instrumentelor TIC care vor fi utilizate de către elevi și comunitățile locale pentru a crea și a analiza date privind sănătatea fluxurilor.

 1. - E-BOOK: VIAȚA ÎN JURUL RÂURILOR

E-book-ul va recurge la materiale grafice și multimedia vizuale: animații 3D și 2D, clipuri video, imagini, desene etc., pentru a comunica mai bine conținutul.

2.- PLATFORMA WEB WWW.LIVINGRIVER.EU cu secțiunile :

 1. Eco-muzeu virtual, care are drept scop principal să permită implicarea comunităților în conservarea, interpretarea și gestionarea patrimoniului lor pentru o dezvoltare durabilă. Eco-muzeul va fi construit ca o bază de date georeferențiată, incluzând diferite resurse.
 2. MANUALUL MULTIMEDIA PENTRU ACTIVITĂȚILE DIN DOMENIU.

a.-Ghid pentru formarea cadrelor didactice

b.-Video Tutoriale pentru activități în teren.

 1. RESURSE DE COMUNICARE – revistă electronică cu articole despre cercetări științifice și experiențe pedagogice, buletine informative, rapoarte scurte, informații