xxx pron

Despre Cookies

cute chick with tiny tits has her pussy eaten out. tube

Folosim cookies pentru funcționalitatea site-ului și pentru a-ți oferi o experiență personalizată pe metropolabrasov.ro. Prin continuarea navigării, ne oferi acordul tău.
kowalskypage wap beautiful horny brunette babe.

Meșteșuguri și tradiții urbane în Țara Bârsei

Meșteșuguri și tradiții urbane în țara Bârsei

Sursa de finanțare: Adminitrația Fondului Cultural Național

Buget total: 63.137,40  lei din care, finanțare nerambursabilă: 49.745,40 lei.

Perioada de implementare: februarie – octombrie 2017

Parteneri

 • Asociația Creatorilor de Artă Tradițională și Contemporană Brașov
 • Inspectoratul Școlar Județean Brașov
 • Muzeul Județean de Istorie Brașov

Scopul proiectului: Valorificarea patrimoniului cultural al Braşovului şi a artei populare prin abordări interdisciplinare de dezvoltare de publicuri noi.

Obiectivul general: Creşterea vizibilităţii meşteşugurilor populare autentice prin crearea unor produse de promovare culturală autentică şi reprezentativă pentru creaţia culturală românească.

Obiective specifice

 • Facilitarea accesului la arta tradițională și la patrimoniul cultural pentru 60 de elevi brașoveni, prin organizarea unor tabere de creație meșteșugărească,
 • care urmărește promovarea și transmiterea de informații privind meşteşugurile tradiționale și tehnicile artizanale de creație regăsite în patrimoniul cultural imaterial național către noile generaţii, care apoi vor fi valorificate și reinterpretate de elevi prin creații individuale.
 • Promovarea artei tradiționale și a patrimoniului cultural în rândul publicurilor țintă prin intermediul unor sesiuni de educație culturală, excursii tematice și a unei expoziții de meșteșuguri.

Rezultate

 • 8 sesiuni de educație culturală cu 480 de elevi informați și 16 profesori coordonatori informați
 • 60 de elevi selectați și participanți la tabără; 5 ateliere de creație artizanală (100 ore de creatie); 2 excursii educative; 120 produse artizanale create de copii și 15 premii acordate
 • O expoziție demonstrativă

Activități

 • Sesiuni de educație culturală locala despre breslele din Tara Bârsei în 8 instituții de învățământ din Brașov, susținute de un muzeograf de la Muzeul Județean de Istorie Brașov.
 • Tabără de creație artizanală (iulie-august) la care vor participa 60 de elevi aleși în urma unei sesiuni de înscriere și selecție pe bază de scrisoare de intenție de participare. Vor fi organizate 5 ateliere de creație (lut, lemn, tesaturi, fibre/fire naturale, sticla si vopsele in ulei) sub îndrumarea creatorilor artizani: Doina Nistor, Sorin Manesa Burloiu, Ioan Craioveanu, Gabriela Bularca, Corneliu Prișcu Sculean .

Regulament inscriere tabara

 • Vizite educative la muzeele de Etnografie și Civilizației Urbane, dar și de vizitare a unor obiective istorice care au legătură cu breslele brașovene: Bastionul Țesătorilor, Turnul Funarilor, Turnul Pulberăriei, Turnul Lemnarilor, Bastionul Postăvarilor, Poarta Schei, Poarta Ecaterinei, Turnul Negru, Turnul Alb, Biserica Neagră, Turnul Sfatului, Casa Junilor Brașoveni.
 • Expoziție demonstrativă de prezentare a produselor realizate de către elevi în timpul taberei de creație, promovarea unor produse tradiționale autentice prin realizarea acestora cu demonstrații practice susținute de artizani, Expoziție de costume tradiționale din Tara Bârsei din colecția etnografică Gabriel Boriceanu.

Beneficiari: 480 de elevi participanți la cele 8 sesiuni de educație culturală; 60 de elevi care participă la taberele de creaţie și 5 meşteri populari care au posibilitatea de a-şi promova arta creativă, populația Brașovului, turiștii români și străini.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa pagina Facebook „Micii artizani din Tara Barsei”:

https://www.facebook.com/Micii-artizani-din-Tara-Barsei-1903213203252556/

 

Comunicat de presă - 20 iulie 2017

Comunicat de presă - septembrie 2017

Informații suplimentare:

Radu Colț: 0731-302364, e-mail: raducolt@gmail.com

Ramona Ganea: 0745-168112, e-mail: ramogan@yahoo.com