xxx pron

Despre Cookies

cute chick with tiny tits has her pussy eaten out. tube

Folosim cookies pentru funcționalitatea site-ului și pentru a-ți oferi o experiență personalizată pe metropolabrasov.ro. Prin continuarea navigării, ne oferi acordul tău.
kowalskypage wap beautiful horny brunette babe.

Soacra cu trei nurori și povestiri culinare urbane

Foto: Dan Mălureanu

 Finanțare: Administrația Fondului Cultural Național (AFCN)

Perioada de implementare: 17.07.2024 – 15.11.2024

Totalul proiectului: 87,600 lei

Finanțare nerambursabilă AFCN: 142 394.24 lei

Contribuția AMB: 16 537 lei

ParteneriatMuzeul de Etnografie Brașov

Obiectivele proiectului:

  • Valorificarea patrimoniului cultural imaterial reprezentat de rețete, obiceiuri, ritualuri la masă pentru delectarea diverselor categorii de public;
  • Realizarea unor produse culturale de calitate, accesibile si atractive publicului larg
  • Utilizarea unor metode inovatoare de cercetare si prezentare a informatiilor privind patrimonial cultural imaterial din sfera civilizatiei mesei si a gastronomiei traditionale
  • Promovarea in context actual a culturii traditionale si a patrimoniului cultural imaterial prin utilizarea unor mijloace in acord cu asteptarile si nevoile culturale ale publicului tinta

 Grup țintă:

  • 1200 de persoane care vor primi broșurile tiparite
  • 60 de persoane care vor participa la lansarea bronsurii
  • Minim 10000 de persoane care se vor informa pe paginile de socializare si pe site-urile partenerilor
  • Minim 400 de elevi care se vor informa cu privire la anumite teme postate casetele luminoase
  • Minim 1000 de persoane care vor vizualiza cele 5 retete realizate din temele abordate in proiect
  • 20 de persoane care vor participa la workshop-ul si degustarea la evenimentului Thermopolia si merenda – Fast dood-ul care ne-a ]nsoít din vremea romanilor
  • 30 de persoane care vor participa la evenimentul Ciocolatherium
  • 20 de persoane prezente la activitatea Basmul si povestea – ca izvor al bucatariei romanesti
  • 20 de persoane prezente la evenimentul Five O Clock Tea – reconstituire de epoca cu costume si preparate culinare
  • 20 de persoane prezente la atelier Cafea si cafenele – extraordinara aventura a unei bauturi care in 3 secole a devenit simbolul lumii moderne al burgheziei si oamenilor intreprinzatori

Rezultate:

  • Se vor organiza 6 ateliere cultural educative care vor încerca să ofere o alternativă culturală, o aventură a cunoașterii și o călătorie în timp cu ajutorul căreia să descopere obiceiuri, tradiții, superstiții și credințe legate de anumite bucate și preparate. Activitățile vor avea în vedere atingerea aspectelor legate de obiceiurile la masă, gusturile, preferințele și imaginarul colectiv privind unele alimente si băuturi. De asemenea, activitățile vor oferi publicului informații de ordin senzorial, pe lângă cele cu caracter științific și cultural.
  • Un produs cultural – Broșură care va fi realizată cu ajutorul unui istoric specialist în tradiții și istorie locală și va include 7 capitole. Publicul larg va avea acces la informații interesante privind comerțul de mirodenii în Evul Mediu și Epoca Modernă, în centrul și sud estul Europei, despre marile tradiții culinare urbane, despre apariția și evoluția cafenelelor care în Imperiul Habsburgic aveau rolul de a fi etalonul calității vieții urbane și un simbol al modernității
  • Videoproiecții - 5 videoclipuri cu rețete realizate în timpul atelierelor, care vor fi puse la dispoziția publicului larg pe site-ul Muzeului de etnografie, pe siteul AMB și vor fi transmise bibliotecilor școlare din județul Brașov.

Intrarea la evenimente se va realiza în limita locurilor disponibile, prin completarea următorului formular: https://forms.gle/ofot3j3Hor5UhUpt6

 

Basmul și povestea – ca izvor al bucătăriei românești

Obiectivul primului atelier desfășurat a fost acela de a propune o abordare inovatoare a poveștilor și basmelor românești, din perspectiva civilizației mesei – adică, a modului în care mesele, tacâmurile, preparatele și ritualurile de hrănire sunt reflectate în tradițiile și literatura populară.

Workshop-ul s-a desfășurat în 2 etape: proiecția multimedia și degustarea preparatelor tradiționale românești.

 

Cafea și cafenele – extraordinara aventură a unei băuturi care în 3 secole a devenit simbolul lumii moderne, al burgheziei și al oamenilor întreprinzători

Evenimentul a avut ca scop explorarea modului în care, la sfârșitul secolului al XVII-lea, consumul de cafea s-a impus în Europa și cum cafenelele au devenit simboluri ale noii lumi care se contura la începutul secolului al XVIII-lea. Aceste locații erau considerate centre ale intelectualității, ale calității vieții și ale unei noi culturi urbane care lua naștere în acea perioadă.

Participanții au degustat câteva dintre cele mai renumite sortimente de cafea, care au marcat istoria cafelei în cultura europeană: Cafea Maria Terezia, Einspänner, Kapuziner, Franziskaner.

 

Five O Clock tea – reconstituire eveniment de epocă cu costume și preparate culinare

Participanților la acest atelier le-au fost prezentate o serie de dulciuri internaționale și rețeta singurei prăjituri cu origini din Bucureștii de altă dată (amandina). De asemenea, a fost organizată și o masă de expoziție, cu degustare de produse.

Thermopolia și merenda- Fast Food-ul care ne-a însoțit din vremea romanilor

S-a realizat o prezentare captivantă despre evoluția preparatelor fast-food din perioada antichității romane. În acest cadru, au fost expuse și degustate atât rețete autentice, cât și preparate tradiționale pe care romanii le consumau frecvent pe stradă, în călătorii sau în timpul deplasărilor.

Ciocolatherium

Atelierele au fost destinate copiilor, familiilor cu copii, amatorilor de delicatese și celor interesați de experiențe senzoriale și culinare. Participanții au avut ocazia să afle informații despre soiurile de cacao, tipurile de ciocolată, sunetul pe care îl produce o tabletă de ciocolată atunci când este ruptă, dar și despre procesul de realizare a pralinelor.

 

 

Broșura intitulată „Rețete și povești culinare din Brașov. Fabuloasa istorie a cafelei, portocalei și a mirodeniilor”, a fost realizată cu ajutorul lui Alexandru Stănescu, istoric specialist în tradiții și istorie locala, care a inserat pe lângă rețete și informații cu ilustrații despre eticheta, civilizația mesei, obiceiurile și ritualurile care însoțesc mâncarea in timpul anumitor sărbători și momente din an în spațiul romanesc. Prin realizarea acestei broșuri și documentarea celor 7 capitole, publicul larg are acces la informații interesante privind comerțul de mirodenii în Evul Mediu și Epoca Modernă, în centrul și sud estul Europei, despre marile tradiții culinare urbane, despre apariția și evoluția cafenelelor care în Imperiul Habsburgic aveau rolul de a fi etalonul calității vieții urbane și un simbol al modernității.

Rețetele realizate prin proiect le găsiți în linkurile următoare:

Dulcia domestica:

Compot de mere în vin:

Pâine cu mac:

Scones:

Pâine tradițională: