EIT Food Challenge Labs Brașov 2024 | Cum putem asigura accesul consumatorilor finali la hrană locală?
Ai o idee care poate contribui la îmbunătățirea accesului consumatorilor la hrană locală? Te așteptăm la EIT Food Challenge Labs Brașov 2024, parte din ideathonul european al EIT Food, ce caută soluții la provocările actuale și viitoare din sistemul alimentar!
EIT Food Challenge Labs Brașov 2024 se va desfășura în perioada 9-10 noiembrie, în format fizic la CATTIA, Brașov (Strada Institutului nr. 35).
Înscrie-te, singur sau în echipă de maximum 5 persoane, să rezolvi provocarea “Cum putem asigura accesul consumatorilor finali la hrană locală?”:
https://forms.gle/mRuisQhDC1NcxWML7
Numai înscrierile prin intermediul formularului de înscriere de mai sus vor fi luate în considerare!
În cadrul evenimentului:
- Vei avea acces la o rețea de experți în domeniul sustenabilității și alimentației și te vei putea conecta cu oameni asemenea ție.
- Vei primi îndrumare de la mentori și facilitatori, și vei folosi o serie de materiale care să te inspire în definirea soluției propuse.
- Vei învăța care este drumul de la idee cu potențial la proiect cu impact, cu perspectiva de a dezvolta un business în domeniul sustenabilității.
Premii de 5.000 de euro pentru cele mai bune două idei:
Soluțiile desemnate câștigătoare vor primi o finanțare de 3.000 de euro – premiul I și 2.000 de euro – premiul II și vor fi promovate în comunitatea EIT Food. EIT Food este cea mai importantă inițiativă de inovare în domeniul alimentar din Europa, lucrând pentru un sistem alimentar mai sustenabil, sănătos și de încredere pentru consumatori.
Eit Food Challenge Labs Brașov 2024 este organizat de Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov, în parteneriat cu Impact Hub Bucharest și Olympus. Eit Food Challenge Labs Brașov 2024 face parte dintre activitățile EIT Food Hub Romania, ce își propune să promoveze oportunitățile EIT Food și să sprijine sectorul agroalimentar la nivel național și regional.
Climathon Brașov 2024 | Cum putem reduce risipa alimentară în Brașov și zona metropolitană?
Participă la cel mai important ideathon pe teme de mediu din Europa!
Îți dorești să fii parte din schimbare, să lucrezi cot la cot cu oameni care îți împărtășesc pasiunea, să câștigi know-how și să îți vezi ideile materializate? Înscrie-te la Climathon Brașov! Următoarea idee câștigătoare poate fi a echipei tale!
Climathon Brașov se va desfășura în perioada 22-23 iunie, în format fizic, la CATTIA (Strada Institutului nr. 35), în Brașov. În cadrul evenimentului, ne propunem să aducem împreună echipe interesate de reducerea risipei alimentare, pentru a le ajuta să genereze idei noi și soluții pentru comunitate.
Termenul-limită pentru înscrieri este 10 iunie!
De ce să participi?
- Vei avea acces la o rețea de experți în domeniul alimentației și dezvoltării sustenabile și al reducerii risipei alimentare și te vei putea conecta cu oameni asemenea ție, alături de care vei lucra pentru a răspunde provocării:
Cum putem reduce risipa alimentară în Zona Metropolitană Brașov?
- Vei primi îndrumare de la mentori și facilitatori, și vei folosi o serie de materiale care să te inspire în definirea soluției propuse.
- Vei învăța care e drumul de la idee cu potențial la proiect cu impact, cu șansa de a deveni un business în domeniul sustenabilității.
- Soluția desemnată câștigătoare va primi o finanțare de 5.000 de euro și va fi preselectată pentru ediția 2024 Romania ClimAccelerator Pitch Day – Idea stage
Cine se poate înscrie?
De la experți în politici publice, antreprenori și oameni de business, până la programatori, studenți, oameni cu viziune și cercetători – cu toții sunt așteptați să facă schimb de idei pe teme de sustenabilitate și reducere a risipei alimentare.
Te poți înscrie atât individual, cât și în echipă de maximum 5 persoane. La eveniment vor fi formate 5 echipe de câte 5 persoane (în cazul participanților care nu s-au înscris cu echipe deja formate).
Încurajăm înscrierea în echipă!
Avem nevoie de visători, de realiști și de critici, în egală măsură, pentru a ne asigura că acoperim toate unghiurile în dezvoltarea ideilor câștigătoare, care să schimbe jocul sustenabilității la nivelul orașului și zonei metropolitane.
Regulamentul de participare poate fi descărcat de AICI.
Cum se va desfășura?
Calendarul de desfășurare:
- 10.05.2024 – 10.06.2024 – perioada de completare și transmitere a aplicației
- 11.06.2024 – 14.06.2024 – evaluarea aplicațiilor, interviuri de preselecție și deliberarea juriului
- 15.06.2024 – 18.06.2024 – anunțarea participanților selectați și semnarea acordului de participare
- 22.06.2023 – 23.06.2024 – desfășurarea Climathon Brașov
- 23.06.2024 – eveniment de pitching și anunțare câștigători
Despre Climathon
Climathon, mișcarea globală inițiată de EIT Climate-KIC, a fost organizat pentru prima oară în 2015 și până în prezent a adus împreună peste 30.000 de participanți din 1.000 de evenimente organizate peste tot în lume.
Impact Hub Bucharest a organizat 2 ediții în 2019 și 2021, unde 4 echipe au răspuns la cele mai presante provocări adresate în capitală și au primit premii în valoare totală de 14.000 de euro.
Aici poți găsi mai multe detalii despre ediția din 2019.
Aici poți citi despre ediția din 2021.
Parteneri
Organizator local
Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov este asociația de dezvoltare comunitară ce promovează şi susține cooperarea dintre actori publici, privaţi şi O.N.G.-uri, pentru dezvoltarea durabilă, economică, socială şi culturală a Zonei Metropolitane Braşov.
APEL PENTRU CETĂȚENI!
Proiectul ITHACA își propune revitalizarea democrației prin îmbunătățirea participării civice și a deschiderii, transparenței și receptivității autorităților locale prin crearea unei platforme on-line ce va utiliza inteligența artificială (IA) ca liant între cetățeni și autorități.
Pentru ca platforma să fie cât mai accesibilă tuturor cetățenilor, mai ales celor din grupurile vulnerabile ce au diferite dificultăți sau limitări în a participa la viața civică, se creează JURIUL CETĂȚENILOR. Acesta va transmite specialiștilor care vor crea platforma cerințele lor cu privire la modul în care proiectarea și dezvoltarea unui sistem bazat pe IA poate produce beneficii fără a provoca daune. Astfel, ne vom asigura că toți cetățenii sunt reprezentați, că riscurile privind utilizarea IA sunt evaluate înainte de crearea platformei și că drepturile omului sunt respectate pe deplin în paralel cu facilitarea participării cetățenilor la viața civică.
Accesați codul QR din imaginea alăturată sau linkul următor pentru a vă înscrie în Juriul Cetățenilor: www.tinyurl.com/ithaca-ro.
Prima întâlnire a Juriului va fi în luna septembrie.